Schoolfotografie voor de scholen

Schoolfotografie voor de ouders

 • Hoe moet het kind aangekleed worden voor de foto-opname?

  De beste resultaten worden bij de foto bekomen met kleurrijke kledij. Dus witte en zwarte kledij beter vermijden.

 • Mijn kind heeft een schaafwond op de wang en morgen is de fotografiebeurt. Wat kan ik doen?

  U laat uw kind gewoon fotograferen. Daarna gaan wij aan het werk. Hierbij houden we ons aan een strikte regel. Alleen schrammen, schaafwonden, blauwe plekken worden steeds door ons op het digitale beeld verwijderd of aangepast. Aangeboren 'vlekken' worden alleen weggewerkt als u daar vooraf toestemming voor geeft. In dit geval, geeft u een briefje af aan de leerkracht.

 • Moet ik de foto's die ik niet wil houden, teruggeven op school?

  Ja. Photobizz haalt deze foto's weer op in de school. Ieder teruggegeven pakket wordt gecontroleerd. Dit moet ter verantwoording aan financiële diensten zoals BTW. Daarna wordt het op een milieubewuste manier vernietigd.

 • Hoeveel tijd heb ik om te beslissen of ik de foto's wil?

  U hebt 3 dagen tijd om te beslissen of u de foto's wilt. Hebt u wat meer tijd nodig omdat u de foto's eerst aan uw familie wilt tonen? Vraag dan de uiterste inleverdatum aan de leerkracht.

 • Ik ben van het oudercomit√©: Wij organiseren een kinderoptreden komt U ook fotograferen?

  Wij kunnen dit inderdaad ook fotograferen. Het spreekt vanzelf dat wij dit enkel zullen doen in overleg met U en met de schooldirectie. De verkoop van de foto's verloopt op een gans andere wijze. De foto's worden op deze website gepubliceerd en op deze wijze te koop aangeboden. Er zijn geen koopverplichtingen. Laat de schooldirectie met ons contact opnemen. 

 • Zijn de schoolfoto's geldig voor de nieuwe pasfoto's?

  Jawel, deze zijn geldig omdat deze aan de drie gestelde voorwaarden voldoen namelijk: De juiste afmetingen, het hoofd moet frontaal worden gefotografeerd, de achtergrond moet neutraal zijn. Voor het lager onderwijs hebben wij een speciale regeling; het zesde en vijfde leerjaar worden gefotografeerd met witte achtergrond, de anderen worden in actiefotografie gefotografeerd.

 • Hoe moet ik de foto's betalen?

  Dit bepaalt de school van uw kind zelf. Dit kan bvb via de schoolrekening. Vraag het gerust aan de leerkracht.

 • Mijn kind was op de dag van de fotografie afwezig. Kan ik nog foto's krijgen en kan dit nog aan dezelfde prijs?

  De fotograaf komt niet meer naar de school terug. Wij fotograferen graag uw kind bij ons in de fotostudio. U krijgt hetzelfde pakket als op school aan dezelfde voordelige prijs. Maak vooraf wel een afspraak  : labo@photobizz.be

 • Ben ik verplicht het volledige pakket aan te kopen?

  In het fotopakket zit een prijslijstje. Op dit prijslijstje staat vermeld wat u afzonderlijk kan kopen. Hierbij is ook de prijs genoteerd. Wilt u alleen het blad met pasfoto's? Dat kan. U houdt en betaalt het blad met de pasfoto's. De rest van het pakket geeft u terug mee naar school. Al aan grootouders en familie gedacht? Misschien vinden die het ook wel fijn om een schoolfoto van uw kind te krijgen? Dan is het beslist een goed idee om toch het volledige pakket aan te kopen. U merkt dat de prijs van het volledige pakket extra voordelig is.

 • Kan ik de sepia foto ook in kleur bijbestellen?

  Alles dat op het prijslijstje bij het fotopakket staat, kan u bijbestellen. Alle opnames gebeuren in kleur. Wilt u bvb de sepia familiefoto bijbestellen in kleur op formaat 18x24? Vul het aantal in bij 18x24 kleur. Vul het nummer van de foto in. Dit nummer staat op de achterkant van de foto. Als u de prijslijst bij de hand heeft, staat deze ook vermeld op de prijslijst zelf. Het is het nummer dat juist voor de letters JPG staat. Daarna geeft u het briefje terug mee naar school. Staat het niet op het prijslijstje? Dan kan het niet.

 • Kan ik rechtstreeks bij Photobizz bestellen?

  De bestellingen gebeuren via de school. Wilt u tijdens een schoolvakantie toch een foto bijbestellen? Mail dan naar: friede@photobizz.be

 • Kan ik een volledig pakket bijbestellen aan dezelfde prijs als de 1ste keer?

  Ja. Schrijf op de prijslijst: volledig pakket. Noteer het aantal... Daarna geeft u het briefje ingevuld terug mee naar school.

 • Hoe moet ik foto's bijbestellen?

  U neemt het prijslijstje dat in het pakket zit. Vul het aantal in bij het formaat dat u wilt bijbestellen. Dit geeft u af aan de school.

 • Waar vind ik het nummer van de foto die ik wil bijbestellen?

  Dit nummer staat op de achterkant van de foto. Het is het nummer dat juist voor de letters JPG staat. De foto's hebben op de achterkant steeds een nummer, dit nummer dient voor de bijbestelling. Indien de grote foto op een karton gekleefd is, kunt u dit zelfde nummer ook terugvinden op de achterkant van de kleinere losse foto's. Voor individueel gefotografeerde kinderen of leerlingen bestaat dit nummer tussen 0001 en 1000. Voor familiefoto's is dit een nummer tussen 2000 en 3000 en tenslotte een klasfoto begint steeds met de letter K. Wij hebben ook het referentie nummer nodig dat gedrukt staat onderaan op de meegeleverde prijslijst.
  Indien U de prijslijst invult met de juiste formaten en gewenst aantal, staat alles reeds vermeld en hebben we niets extra nodig.

 • Kan ik de groepsfoto bijbestellen?

  Ja. Schrijf op het prijslijstje: groepsfoto. Noteer het aantal. Vul het nummer van de foto in. Dit nummer staat op de achterkant van de groepsfoto. Het is het nummer dat juist voor de letters JPG staat. Daarna geeft u het briefje terug mee naar school.

 • Hoeveel tijd heb ik om bij te bestellen?

  Wij houden het graag administratief voor de school eenvoudig. Daarom raden wij aan om foto's bij te bestellen uiterlijk 3 dagen na levering. Respecteer in elk geval de richtlijnen van de school.

 • Hoe krijg ik de bijbestelde foto's?

  Alle bijbestelde foto's worden op school geleverd. Dit gebeurt ongeveer 14 werkdagen nadat Photobizz de bestellingen van school kreeg.

 • Kunnen wij nog foto's bijbestellen van vorig schooljaar ?

  Technisch gezien kunnen wij dit, wij houden de beelden gedurende drie schooljaren. Echter om het schoolsecretatiaat niet over te belasten wordt er steeds door ons gevraagd om drie weken na aflevering van de foto's, met ons af te rekenen.

 • Hoelang duurt het vooraleer ik de bijbestelde foto's krijg?

  Het duurt ongeveer 14 werkdagen nadat Photobizz de bestellingen van school kreeg.

Communie fotografie

Huwelijksreportages

 • Kunnen wij kleurenfoto's nabestellen van zwart-wit foto's?

  Inderdaad dit is mogelijk. Alle opnames van onze bruidsreportages worden daarom steeds gemaakt in kleur. Dit heeft voor ons alle mogelijkheden om zowel kleur- als zwart wit foto's te leveren.

 • Kunnen wij een DVD krijgen van de door u gefotografeerde beelden van de ganse huwelijksreportage?

  Wij gaan er van uit dat een dvd gevraagd wordt om elders nabestellingen te laten afdrukken. Wij gaan en willen dit niet controleren. Wij weten: als er een dvd door ons wordt geleverd, wij geen bijbestelling mogen verwachten. Daarom vragen wij voor de DVD 250€. We maken dan ook geen probleem noch van de bijbestellingen, die niet door ons worden gemaakt, noch van de auteursrechten. U kunt na aankoop van CD/DVD nog altijd foto’s bijbestellen maar dan aan de amateurprijs.

 • Kunnen wij zelf het ontwerp bepalen van bedankingskaartjes?

  Inderdaad. Indien u iets heeft gezien, of zelf een ontwerp in het hoofd heeft kunnen wij het voor u ontwerpen. U gaat tewerk als volgt: U brengt uw ontwerp mee of stuurt dit naar ons toe. Wij maken eerst een proefafdruk (vooraf) voor goedkeuring.

 • Kunnen wij de foto's van digitale albums kiezen?

  De voorkeuren worden reeds afgesproken voor de reportage wordt gefotografeerd. Op deze wijze kan de fotograaf reeds bij het fotograferen rekening houden, met wensen en voorkeuren van de bruidjes. Na de opmaak van de montages worden de trouwers door ons uitgenodigd om de opmaak van het album te beoordelen en eventuele wijzigingen te bespreken alvorens het digitaal album te maken.

 • Kunnen wij eens een echt album zien?

  Inderdaad. In de winkel tijdens de openingsuren of na afspraak is zoiets steeds mogelijk. In sommige gevallen kan onze fotograaf in onderling overleg een afspraak bij u regelen.

 • Fotografeert de fotograaf digitaal ?

  Sinds enkele jaren fotograferen onze fotografen enkel digitaal, dit heeft als voordeel dat de opnames onmiddellijk kunnen beoordeeld worden. Ook voor de bedankingskaartjes hebben wij het gemakkelijker dan vroeger, om deze te leveren op de dag van het huwelijk. Ook kunnen digitale beelden direct bewerkt worden, zoals bijvoorbeeld een foto omzetten van kleur naar zwart-wit.

 • Fotografeert u ook de parkfoto's aan zee of elders NA de huwelijksdag?

  In principe kunnen wij dat doen. Er zijn echter nadelen zoals: Kapsel?, kleed?, boeket? hoe zal het eruit zien enkele dagen later? Er is ook maar "één mooiste dag".

  Misschien iets te sentimenteel, doch de praktijk heeft ons dat ook bewezen. Een goede planning vooraf en bespreking met de fotograaf en andere personen is noodzakelijk en probeer dergelijke zaken te voorkomen. Anderzijds geven wij toe dat wij dit reeds hebben gedaan!

Studio opnames

Digitale Foto's zelf fotograferen